Polaritet i Parforhold er tiltrækningen mellem par.

Så hvad vil polaritet sige?

Hvad er gnist og polaritet for noget?

(Der deles tydelige annoncer ind imellem seriøst artikel indhold)

 

Magt eller magtesløshed

 

S.O.S. hvor er den gnist?

Måske er du en af dem, der går og venter på den.

Og somme tider, syns, der er lidt for langt imellem?

Ifølge nyeste hjerne forskning, er mænd og kvinders hjerner faktisk ret ens.

Men, vi hælder til nogle poler, og det er dem vi skal se på i dag.

 

Du kan selv styre polaritet

Og tiltrækning.

Gnisten, skaber du med dine

  • hormoner (som du ikke så godt kan styre)
  • forskellighed (som du kan styre)
  • handling (som du kan lære at styre)

 

Gnisten er der ikke til en start. Den kommer først i et etableret forhold, når vi selv handler.

Og derefter, når du selv har skabt gnisten. SÅ gir den ny gnist, ny tiltrækning, ny retning. Som får forelskelse, gode ting, mennesker og verdener til at opstå.

Helt uden gnist og energi; er døden.

 

Tiltrækning forsvinder – når polaritet forsvinder

Lad os begynde et sted.

Vi går og leder efter en der ligner os.

Da jeg mødte min kæreste, var det der faldt mig i øjnene; at han var vild, håndværker og gik lidt som en abe. Alligevel blev vi tiltrukket af hinanden som ind i helvede. Og vi følte at den anden var et tro spejlbillede af os selv. Åh den forelskelse. Og den varede længe. Indtil nu, faktisk. Fordi vi ved meget, også hvordan vi skaber polaritet.

Du har sikkert oplevet at blive bedste venner med, eller bare at gå op ad en person i et parforhold, hvor tiltrækningen stille og roligt forsvandt, for en tid eller måske for altid. Det har vi også.

Og du har nok også også oplevet at en tiltrækning kan vokse frem, hvor der ikke er nogen tiltrækning inden.

I løbet af en dag eller et liv, kan polariteter skifte. Fordi det maskuline og det feminine imellem mennesker forandrer sig.

 

Bøger om tiltrækning

Bøger om tiltrækning og parforhold

 

Stress og poler

I de kredse jeg kommer, tales der om at det er modent at benytte sig af sit eget køns seksualitet 80 %, og modsatte køns seksualitet 20%.

Tag ikke de tal så alvorligt. Men vær sikker på at alle somme tider griber fat i en feminin eller maskulin adfærd, handling eller sport, fordi det er tiltrængt.

Nogle kvinder shopper tøj eller blomster. Mænd søger måske fodbold.

Hvis der er behov for det, bliver manden gerne feminin, og kvinden maskulin.

De fleste mænd og kvinder kan være opdraget til det vi kalder modsatte køns energi, eller vi kan finde på at hoppe over i “modsatte køns energi”, når vi mærker et behov for det, eller når vi føler stress.

Det vil sige at en kvinde sagtens kan blive maskulin af opdragelse eller af pres. Og en mand kan blive feminine af opdragelse eller af pres.

Og netop det, er noget, der i perioder kan skubbe et pars polaritets balance, så vi tror, at vi har mistet lysten til hinanden.

Vi kan ikke undgå at det sker. Men vi kan skabe øer, hvor vi gør det anderledes. Hvor vi selv tager magt over poler og ting.

Stærke par og gamle kulturer

Stærke par har en evne til at skabe holdbarhed i polaritet. Enten de bare har fundet noget, der virker, eller de er i en eller anden form KLAR OVER at de selv kan skifte imellem poler.

Og derved skabe tiltrækning.

Gamle kulturer og landsbysamfund, var dygtige til at skabe kollektiv polaritet. I form af opdelinger, danse, og hvad der ellers virkede for dem af traditioner gennem tiden.

Vi kan lade os inspirere af det gamle, såvel som af andre ydre og nye forslag til polaritet i parforhold.

Inspiration til polaritet kan vi også finde i samtaler med vores venner, igennem tantra øvelser, i rollespil, nogen finder inspiration i terapi, i spiritualitet og i lette eller svære bdsm lege.

I det moderne samliv i dag bevæger vi os ofte dynamisk frem og tilbage med og mod hinanden, alt som det føles rigtigst. Eller, vi vælger at leve næsten uden polaritet, med den energi-forladthed, irritation, og det manglende sexliv, det medfører.

Bliv dygtig til polaritet. Sæt ny energi i spil.

 

Polaritet i det moderne parforhold

En kvinde har hverken tid eller mulighed for at være traditionel feminin eller velafbalanceret i forhold til polaritet hele tiden.

Når hun er hjemme, eller sammen med mænd på sit job i den meget maskuline verden, hun ofte lever i. Så kommer hun af og til hjem til sin mand og er maskulin. Eller hun arbejder hjemmefra, i en maskulin verden. Det kræves der af hende.

Den moderne mand, som måske er vokset op med et nært forhold til sin mor, eller som er meget sammen med kvinder på sin arbejdsplads. Han må tage sin feminine kasket på og lukke ned for seksuelle impulser i løbet af dagen. Så kommer han somme tider hjem blød, sårbar og feminin, og er måske også lukket ned for sin kvinde derhjemme.

Når hun har været for meget sammen med det maskuline, lukker hun ned for sin evne til at føle, mærke sig selv, og være intim. Og så kan du godt se hvor den lander, ikke sandt?

En mand, der ikke har fået evner udi det feminine, han kan stagnere i det maskuline, ude af stand til at skifte polaritet, når kvinden går over i sit maskuline. Eller omvendt vice versa.

Hvad sker når polaritet forsvinder

Hvis vi ikke er i god kontakt med de to modsatte typer af energi, der findes inde i os. Så kan vi hurtigt glemme at rose, blive irritable, måske ligefrem ubehagelige overfor hinanden. Føle os magtesløse.

Kender du det, at man tænker; “hvis det her bliver værre, så aner jeg ikke hvad jeg skal gøre”.

Han bliver måske som en søn, for en tid, en mors dreng. Fordi jeg kommer til at elske (ham) for meget eller forkert i mit dobbelt feminine eller maskuline hjørne. Eller to ens poler bliver konkurrenter.

Gnisten forsvinder, når polariteten forsvinder. Og med ubalance, oplever nogen par had, vold, utroskab, sygdom og skilsmisse.

Min engelske farmor og farfar, oplevede allerede polaritets problematikker i det sidste århundrede. De var to asociale, udearbejdende, intelligente mennesker, med hver deres tv, soveværelse og hver deres bil. De ville under ingen omstændigheder med på samme skovtur, eller sidde i bil med hinanden. Min far husker sin barndom som meget trist i den opdeling. 

Måske værdsatte de to ikke hinandens modsætninger. Eller måske var det den eneste måde at skabe bare en anelse polaritet imellem dem på?    

To ens energier frastødes over tid. Irriteres ved hinanden. Selv i mandegrupper og kvindegrupper, skabes der poler. Ellers ville gruppen kede sig ihjel.

Få mere lyst eller lysten tilbage med polaritet

Den bedre moderne løsning er altså at acceptere at der ikke er naturlig polaritet hele tiden.

Der må somme tider planlægning til, og planlægning kan godt være lidt maskulin.

  • Sørg for god plads til kommunikation. Han må se hende, ikke vinde over hende. Og vice versa.
  • Lad jer inspirere af tantra tankegange, og måske af tantra øvelser
  • Selvforkælelse er godt, især for kvinder, der føler sig overvældet af ego, moderskab, pres eller det moderne maskuline.
  • Mange mænd har godt af at hygge sig socialt sammen med andre mænd (hvis han går for meget opad dig, kan han blive påvirket af dine femine hormoner)
  • Aktiv gensidig feminin empati og maskulin beslutning er starten på en god sex oplevelse. Kvinden må vælge denne aktive adfærd af og til, uanset om gnisten er der.
  • Der er behov for at I skaber tidsrum – øer – med fred til seksuelle traditioner og handlinger, som får polaritet og tiltrækning til at opstå.

Zelo Events sælger alt der fremmer parforhold og polaritet; herunder viden, par terapi, oplevelser, øvelser, varer, spil, bøger, pakker til parforhold. Treattime sælger getaways, kurser, behandlinger og begivenheder.

 

 

Gnisten kommer ikke først. Polaritet skabes ikke altid af sig selv.

Det er gennem bevidst handling, at polaritet og tiltrækning skabes.

Selvom det somme tider er rigtigst at læne sig tilbage. Så kan det IKKE altid betale sig at vente inaktivt på at gnisten opstår. Det er en opgave, som begge parter må tage på sig, hvad det så end betyder.

 

En vigtig historie om kvindekraft og tiltrækning i parforholdet – at være dig selv

Har du nogensinde følt dig som den mest tiltrækkende kvinde i lokalet?

Engang var jeg til TANTRA WORKSHOP med min kæreste.

Og jeg følte mig meget usikker.  

Det sagde jeg ikke noget om til ham. Jeg stod bare der sammen med mindst 50-100 andre kvinder, som jeg ikke kendte. 50-100 kvinder, og så blev vi bedt om at danse foran mændene.

Jeg havde ikke længere lyst, da jeg stod der. Men beslutningen var taget.

Jeg følte mig meget lille og usikker. Næsten grænseoverskredet. I konkurrence med et hav af smukke kvinder. Og min mand kunne se os alle sammen på een gang.

Jeg var genert, men havde intet sted at gemme mig.   

Så jeg dansede, mens jeg blev i den usikre følelse. Prøvede ikke at danse flottere end eller konkurrere med de andre kvinder. Fordi det magtede jeg simpelt hen ikke. 

Jeg dansede bare stille og usikkert med en følelse som af at være nøgen.

Min kæreste kiggede på mig, og jeg smilede usikkert tilbage til ham.

Bagefter fortalte han mig at han havde oplevet det som ”meget underligt … han syns jeg var den smukkeste og eneste kvinde i rummet. “Du lyste op med et særligt lys, og de andre forsvandt helt …”, sagde han.

Jeg havde en dårlig hår dag. Mit tøj var forkert og jeg lugtede af sved.

Alligevel var der i de efterfølgende timer, problemer med mænd, der lagde an på mig. Jeg tiltrak altså det modsatte køn, uden helt at forstå, hvad der egentlig skete. Jo mere jeg trak mig væk, jo mere ville de mig.

 

 

Den kolde maskuline verden

Den maskuline verden kan være konkurrence betonet, kold og manipulerende, få os til at føle os svage, underlegne, fortabte, få os til at tro vi skal være hårde, præstere og se resultater. Det kan og skal vi også, men det er ikke hele vores natur. 

Din sjæl må være åben for kærlighed og for åbenhed. Den feminine energi er lysende, autentisk og åben af natur. Vis dine følelser, både din glæde og din smerte.

Vær tydelig når du sender et “Vær velkommen i mit liv” ud, eller et “ Jeg kan lide den måde, du behandler mig på” – eller “jeg kan IKKE lide den måde du behandler mig på” ud.

Prøv at fange både den unikke skønhed og blødhed i din feminine natur. Og den voldsomme Kali kraft, der også ligger i kvindens natur. I dine følelser. Læn dig tilbage og vær i nuet. Lad dig føre. Lad ham se hvis han sårer dig.

Lad den rette mand vinde dig. Som du er.

Den stærke mand og polaritet

Hvis du presser hende, vil hun aldrig åbne

Hvis tålmodig, vil hun se dig som svag

Hvis nervøs, vil hun også blive nervøs

Du kan ikke overbevise med ord

Du kan ikke være selvsikker med lyd

Du kan ikke gøre hende tryg med muskler

Hemmeligheden er din hemmelighed.

Din styrke handler om dig selv, ikke hende.

Det er din rolige præcise stabilitet

Din indre balance, kontrol, beslutsomme væremåde overfor livet og de udfordringer du møder.

Ukendt

 

Dårligt sexliv er fortid | inspiration til feminin polaritet liste

Hemmeligheden bag tiltrækning | maskulin polaritet

Sexliv

Book sexolog timer, tantra undervisning eller workshops.

Få gang i sexlivet med en polaritets coach, der er ekspert i mande og kvinde adfærd.

Kurser Ophold Behandlinger Oplevelser Begivenheder Foredrag Workshops

Bøger for mere information om polaritet og gnist i parforhold. Det perfekte parforhold findes ikke. Det skabes. Og ikke altid sådan som folk tror.

Sexolog og Ekspert i Polaritet og Parforhold | Zelo Events | Karen Heidi Kari